Hårförlängning, Hairextensions, Afrosalong, Löshår, Dreadlocks Stockholm - Roukys Hair

Hårförlängning / Extensions

 

Vi erbjuder löshår av bra kvalité

 

Inför din första hårförlängning hos mig skall du alltid komma på en kostnadsfri konsultation för att bestämma hårfärg, typ av löshår och metod. Klipp aldrig håret inför en hårförlängning, de skarpa kanterna försvårar ett naturligt resultat. Jag arbetar med tre olika metoder när jag utför hårförlängningar / extensions.

 

 

Insydda extensions innebär att jag flätar in tre till fyra tunna inbakade flätor i bakhuvudet. Flätorna anpassas efter kundens huvudform och tjocklek på håret. Jag flätar in lite syntetlöshår i flätorna för att ge stadga och för att inte slita på kundens hår. Därefter syr jag på rader av äkta hår på dessa flätor. Den här metoden tar ca en och halv till två timmar att utför och håller i en och en halv till två och en halv månad beroende på hårkvalitet. Metoden är snabb och skonsam mot ditt hår samtidigt som den ger ett naturligt resultat. 

 

 

Flätade extensions innebär att löshåret flätas in med små flätor i hårbotten som sedan knyts med elastisk tråd. Det vanligaste är att kunden flätar in varannan rad för ett naturligare resultat. Denna metod tar ca fem till nio timmar beroende på hårkvalitet och huvudform. Fördelen med den här metoden är att den är skonsam mot håret, ger volym runt hela huvudet och håller i ca tre månader. Passar väldigt bra på kunder som vill ha vågiga eller lockiga extensions 

 

 

Extensions med keratin (vax) innebär att jag smälter ihop löshåret med kundens egna hår. Keratin känns väldigt naturligt när man rör sitt huvud. Metoden håller i två till tre månader. Längre tid medför slitage på ditt eget hår. Denna metod är effektiv om man endast vill ha lite mer hår eller vill ha slingor.   

 

 

Det finns två typer av äkta löshår, 100 % human hair och Brazilian human hair. 

 

100% human hair är behandlat äkta hår som kommer från Asien. Då håret kommer från Asien är hårstråna tjockare än svenskt hår. Håret finns i alla färger, längder och strukturer. 100% human hair kan användas på alla de tre metoderna. Jag anser dock att håret lämpar sig bäst för kortare frisyrer. Håret kan återanvändas varje gång man förlänger och brukar få ett naturligare utseende efter första användningen. 

Brazilian human hair är löshårets Rolls Royce. Det är det absolut bästa som finns på marknaden. Det är så kallat virgin hair vilket innebär att det är helt obehandlat hår. Det tål färgning, permanent, föning, platt och locktång. Håret återanvänds om och om igen utan att förlora sin lyster.  

 

 

Eftervård

 

När man har extensions måste man bli försiktigare med sitt hår. Man bör borsta håret nerifrån och upp utan att slita ut sina extensions. Har man långt hår rekommenderar jag att man borstar ut håret i duschen med mycket balsam i håret. Skölj sedan ur balsamen ur hela håret så att ditt egna hår inte platt och livlöst. Ta lite balsam och sätt i längderna (endast i löshåret). Skölj inte ur!Löshår är alltid lite torrare än ditt naturliga hår, då du inte kan dra igenom fettet från huvudet som du gör när du kammar/borstar det. Glansspray rekommenderas för Brazilian hair och IC Hairpolisher för 100 % human hair. 

 

 

Att ta ut extensions

 

Håret ska vara rent och torrt när man tar ut sina extensions. Det kan vara lite pilligt så be gärna en väninna om hjälp. Har man haft extensions i håret länge så kan det bli små tovor mellan hårbotten och löshåret. Red ut dem försiktigt. Första gången man tar ut sina extensions kan många få panik och tro att man ”tappat allt sitt hår”. Detta är inte sant! När man kammar ut håret kammar man ut de hårstrån som skulle ha kammats ut under hela den tiden man hade extensions. I snitt tappar man 100 hårstrån per dag. Tag det gånger antal dagar du har haft extensions så förstår du hårmängden. Extensions leder inte till hårbortfall. Ta med ditt löshår och sätt in det igen.

 

 

Flätade Extension med Brazilian Hair.